Ryba a`la papirus

Dziś mam dla Was przepis na domowy papirus Winiary. W tym kupnym jest mnóstwo chemii i złych tłuszczów, a w moim wszystko jest w porządku ;) Ryba wychodzi soczysta, pyszna i delikatna :)

Składniki:

  • filety z ryby
  • dowolnie wybrane przyprawy, u mnie: przyprawa do ryb w młynku Kamis, skórka cytrynowa
  • łyżka masła
  • papier do pieczenia
  • pędzelek silikonowy do rozsmarowania masła

 

Rybę płuczemy i osuszamy. Odpowiednio duży arkusz papieru (u mnie na dwa filety przeznaczyłam arkusz wielkości standardowej blachy do piekarnika, przecięłam na pół- po jednym na każdy filet) smarujemy mniej więcej po środku roztopionym masłem i posypujemy dowolnymi przyprawami. Układamy rybę skórą do góry i szczelnie zawijamy pakuneczek :) Pieczemy 10-13 minut w 200 stopniach lub smażymy na suchej patelni (ale tego nie próbowałam ;) ). Pysznie i lekko! Polecam :)

ryba a`la papirus

ryba a`la papirus

 

6c komentarze/y do Ryba a`la papirus

Odpowiedz

  

  

  

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>