Chleb bezglutenowy z ziarnami i żurawiną (bez mąki kukurydzianej)

Dziś kolejne podejście do chleba bezglutenowego. Tym razem bez kukurydzy, ale z ziarnami i żurawiną. Chleb jest bardzo smaczny, wilgotny, odrobinkę ciągnący. Mój jest taki niski, bo część ciasta została użyta na „bułeczki”, czyli przełożona do kokilek (wysmarowanych olejem i oprószonych mąką bezglutenową). Polecam wszystkim, którzy są na diecie bezglutenowej, ale i tym, którzy próbują [czytaj więcej...]

Udany chleb bezglutenowy

To drugi chleb bezglutenowy, jaki w życiu piekłam, ale pierwszy, który wg mnie się udał Wypiek zrobiony na prośbę mojej Znajomej, która musi być na diecie bezglutenowej, a piekarnie w naszej miejscowości nie oferują nic bezglutenowego. Bazowałam na przepisie Moje Wypieki, ale maki zmiksowałam sama, bo nie miałam jednej uniwersalnej mąki bezglutenowej. Mimo wielu obaw [czytaj więcej...]